Protecţia la îngheţ a conductelor

nVent Thermal Management oferă sisteme de încălzire complete pentru protecţia la îngheţ pentru a îndeplini diferite cerinţe ale unor domenii industriale diverse: petrol şi gaze, utilităţi, petrochimie, substanţe chimice speciale, pastă de lemn şi hârtie, farmaceutică. Pipe-Freeze-Protection-Industrial.jpg

Apa şi lichidele care conţin apă în cantitate însemnată, se dilată pe măsură ce îngheaţă. Această expansiune poate cauza spargerea conductei, ceea ce duce la deteriorarea bunurilor, pierderea de producţie sau punerea în pericol a siguranţei personalului.

 • O conductă de apă îngheţată ce duce la un proces critic - cum ar fi o conductă îngheţată într-o fabrică de tratare a apelor uzate sau turn de răcire poate opri funcţionarea, cauzând pierderi de multe milioane.
 • O conductă îngheţată la dispozitivele de stropire de siguranţă pot pune în pericol siguranţa personalului în eventualitatea unei expuneri chimice periculoase.

Oferim diferite sisteme de protecţie la îngheţ a conductelor utilizând diferite tehnologii, potrivite pentru utilizarea în zone periculoase şi nepericuloase.

Protecţia la îngheţ a conductelor – produse uşor de utilizat sau o abordare completă a sistemelor de management al căldurii

nVent Thermal Management oferă protecţia la îngheţ a conductelor ca un sistem complet de management al căldurii ce include selecţia tehnologiilor corespunzătoare de cabluri pentru încăzirea conductelor şi tehnologii avansate de sisteme de control, în completare la servicii la cheie.

Sistem de însoţitori electrici
 • Cabluri electrice pentru însoţitori electrici – cabluri pentru însoţitori electrici ce menţin temperatura lichidelor ce nu curg prin înlocuirea căldurii pierdute prin izolaţia termică la conducte, recipienţi şi echipamente asociate.
 • Sisteme de control avansat – ajută la menţinerea temperaturii lichidului printr-o conductă cu însoţitori electrici.
 • Componente şi accesorii – articole pentru efectuarea conexiunilor electrice şi definitivarea corespunzătoare a instalaţiei, cum ar fi terminatori, bandă de sticlă şi etichete de avertizare.
Servicii

18_PipeFreeze_ind_thumbnail.jpg

Sistem fiabil de protecţie la îngheţ a conductelor

O conductă cu însoţitori electrici înlocuieşte căldura pierdută prin izolaţie, pentru a menţine conducta şi lichidul la temperaturi peste punctul de îngheţ. De aceea, însoţirea electrică este critică pentru protecţia la îngheţ a conductelor care sunt de aşteptat a avea lichide stagnante pe termen lung.
Sistemele nVent RAYCHEM cu autoreglare au fost menţionate cu încredere de mulţi ingineri din toată lumea şi alese pentru uşurinţa lor de utilizare de la fel de mulţi contractori specializaţi în instalare.

Servicii de vârf pentru sisteme de management al căldurii

Un sistem de management al căldurii bine proiectat este complicat. Lăsaţi experţii noştri în domeniul sistemelor de însoţitori electrici să vă ofere soluţii la cheie şi management de proiect în toate fazele proiectului dvs. de însoţire a traseului de conducte, pentru a fi siguri că lucrurile se desfăşoară conform planificării şi că aveţi un sistem optim de însoţitori electrici care vă va oferi multe ore de funcţionare fără probleme

Experienţă globală

nVent Thermal Management este o organizaţie globală cu o linie completă de sisteme de însoţitori electrici, asistenţă tehnică de calitate superioară, strategii verificate de execuţie a proiectelor şi standarde de siguranţă ridicate, ceea ce face din noi un partener ideal pentru clienţii noştri din întreaga lume, care beneficiază de expertiza, produsele şi serviciile noastre, pentru a face faţă cerinţelor sistemelor lor de management al căldurii.

Tehnologie cu autoreglare

Cablurile pentru însoţitori electrici nVent RAYCHEM cu autoreglare îşi ajustează automat puterea de ieşire, pentru a compensa modificările de temperatură ale conductei. Aceste cabluri:


Cabluri pentru încălzire RAYCHEM:

Self-Regulating

 • Pot fi utilizate pentru conducte complexe, din plastic şi pentru conducte cu/fără curăţare cu abur
 • Oferă flexibilitate maximă a proiectării şi fiabilitate pentru aplicaţii cu sisteme de însoţitori electrici cu lungimi ale liniilor de până la 250m şi menţinerea temperaturilor de până la 150°C.
 • Au ca rezultat temperaturi mai uniforme ale conductei
 • Sunt fundamental sigure datorită evaluărilor lor T necondiţionate
 • Pot fi tăiate la lungime la faţa locului
 • Pot fi suprapuse la supape, flanşe şi instrumente, pentru uşurinţa instalării
 • Nu necesită obţinerea unui permis de lucru la cald
 • Includ seturi de instalare hi-tech RAYCHEM simplu de instalat

Tehnologie cu limitarea puterii

Sistemele RAYCHEM cu limitarea puterii pentru protecţia la îngheţ a conductelor oferă puteri de ieşire mai mari la temperaturi ridicate faţă de sistemele cu autoreglare şi pot fi expuse la temperaturi mai mari.


Cabluri cu limitarea puterii RAYCHEM

Power-Limiting

 • Pentru lungimi ale liniei de până la 250 m
 • Pentru menţinerea temperaturilor de până la 230°C.
 • Pot fi utilizate la tensiuni de până la 480V
 • Pot fi tăiate la lungime
 • Îşi modifică puterea de ieşire în funcţie de temperatura conductei
 • Pot fi suprapuse o dată pentru instalarea uşoară
 • Includ seturi de instalare RAYCHEM simplu de instalat şi nu necesită permise pentru lucrări la cald
 • Nu necesită silicoane RTV, care pot fi periculoase pe durata instalării

Tehnologie cu izolaţie din polimer RAYCHEM
 • Sistemele de încălzire din seria cu izolaţie din polimer (PI) RAYCHEM sunt special potrivite pentru circuite de încălzire mai lungi (de exemplu > 250 m)
 • Pentru temperaturi continue de până la 260°C şi temperaturi intermitente de până la 300°C.
 • În funcţie de aplicaţie, de obicei necesită sisteme de control mai sofisticate.

Tehnologie cu izolaţie minerală (MI)

Sistemele de încălzire din seria cu izolaţie minerală nVent PYROTENAX (MI) sunt recomandate pentru aplicaţii cu temperaturi ridicate de până la 800°C. Potrivite pentru cele mai dificile medii industriale, acestea sunt oferite într-o varietate de construcţii, fiecare cu o gamă completă de componente şi accesorii compatibile.


Cabluri cu izolaţie minerală PYROTENAX

MI-Cable

 • Asigură o putere de ieşire de până la 61W/ft (200W/m)
 • Sunt pre-terminate, permiţând instalarea simplificată
 • Sunt aprobate pentru utilizare în locuri periculoase şi nepericuloase
 • Pot fi utilizate la tensiuni de până la 600 V
 • Sunt special potrivite pentru condiţii de mediu dificile
 • Asigură o temperatură de utilizare maximă de 550°C şi o temperatură de expunere maximă de 650°C
 • Pe bază de comandă specială, pot fi adaptate pentru temperaturi mai mari

Tehnologie paralelă cu putere electrică activă constantă

Sistemele de încălzire paralele cu putere electrică activă constantă RAYCHEM oferă o alternativă economică, păstrând în acelaşi timp avantajele cablurilor tăiate la lungime. Datorită puterii lor de ieşire constante, dimensiunile întrerupătorului pot fi reduse comparativ cu sistemele de încălzire cu autoreglare.

 • Pentru lungimi ale liniei de până la 200m
 • Pentru menţinerea temperaturilor de până la 200°C.

Sisteme de control avansat


Sisteme de control avansat

Sistemele noastre de control avansat de la RAYCHEM oferă soluţii de control de ultimă generaţie proiectate exclusiv pentru utilizarea cu sisteme de protecție la îngheț a conductelor.


Produse de monitorizare şi control RAYCHEM
 • Includ termostate electrice şi mecanice pentru control simplu al pornirii/opririi
 • Pot detecta temperaturi ambientale şi au rolul de a controla circuite individuale, sau de a asigura controlul unui sistem de distribuţie a puterii cu însoţitori electrici (heat-tracing power distribution system - HTPG) care va activa un număr de circuite critice.
 • Include controlere NGC rafinate care oferă monitorizarea performanţei circuitului, integritatea, curentul de fugă şi protecţia.

Cum controlăm şi monitorizăm sistemul dvs. de protecţie la îngheţ a conductelor
 • Sisteme distribuite – acesta este un sistem de panouri multi-circuit amplasat în mod strategic în jurul unei fabrici în scopul adunării circuitelor EHT. Locaţiile strategice ale acestor panouri ajută la reducerea costului total al sistemului prin reducerea lungimii cablurilor. În schimb, aceasta va reduce căderea de tensiune şi cerinţele de material ale proiectului.
 • Sisteme centralizate – acest sistem utilizează o singură locaţie de control şi monitorizare, care poate regla singură un grup întreg de circuite de însoţitori electrici. Aceste sisteme sunt ideale în cazul în care este nevoie de activarea unui sistem cu circuite multiple dintr-o locaţie.
 • Sisteme locale - acest sistem de dispozitive este destinat unui singur circuit aflat undeva în apropierea conexiunii de alimentare a însoţitorilor electrici. Aceste dispozitive pot controla sau monitoriza sistemul de însoţitori electrici pe baza temperaturii ambiente a respectivei locaţii.
Optimized Heat Management System Reduces Costs at Ethanol Production Facility
Provocări principale
BP-Ethanol.jpg

Bridgeport Ethanol este o fabrică construită de la zero cu o producţie de 40 de milioane de galoane/an de etanol (1 galon = 3,78 litri). Provocările în acest caz în ceea ce priveşte sistemul de însoţitori electrici au inclus protecţia la îngheţ a conductelor cu apă, încălzirea rezervoarelor şi menţinerea temperaturii liniilor de sirop, siloz şi substanţe caustice.

Soluţie

Pentru acest proiect, nVent Thermal Management a proiectat, procurat şi instalat în întregime sistemele necesare de însoţitori electrici şi soluţiile de control şi monitorizare pentru a face faţă diferitelor cerinţe ale aplicaţiei, reducând în acelaşi timp costul total al sistemului de management al căldurii.

Produse

Soluţiile nVent RAYCHEM de control şi monitorizare au fost implementate după cum urmează: Pentru unele aplicaţii de protecţie la îngheţ şi menţinere a unei temperaturi mari, am utilizat RAYCHEM 200NG cu control proporţional al detecţiei condiţiilor de mediu (proportional ambient sensing control - PASC). Datorită PASC, puterea la însoţitorii electrici este proporţionată în funcţie de temperatura ambientă.

Pentru protecţia la îngheţ a conductelor pentru linia de apă şi pentru încălzirea rezervorului, am selectat o combinaţie între RAYCHEM 920 şi sistemul de control local HTPG pentru a controla şi monitoriza unele circuite la distanţă. Acestea au fost respectiv la aproximativ 243.84 m şi 137.16 m distanţă de panourile de control centralizat şi ar fi solicitat 2/0 cabluri electrice datorită căderii de tensiune.

Pentru aplicaţii de menţinere a temperaturii, am ales RAYCHEM 200NI cu control al detectării liniei. Pentru a reduce costurile de cablare RTD, am utilizat tehnologia de interfaţă a liniei de alimentare RAYCHEM (Power Line Interface - PLI) şi etanşări inteligente ale capetelor (Smart End Seals - SES) pentru a transmite date despre temperatură şi continuitate de-a lungul conductorilor cablului pentru încălzire.

Avantaje

Datorită utilizării algoritmului PASC, am putut reduce costurile de funcţionare cu 75% faţă de cele ale unui controler detector al condiţiilor de mediu obişnuit. Prin utilizarea unui sistem de control local, costurile cu conductori şi cu cablaje au fost reduse de asemenea semnificativ. Utilizarea tehnologiei PLI a eliminat o cheltuială de aproximativ 40.000 USD din costurile de cablare RTD.

Produse înrudite

Connection and Protection