Topirea zăpezii pentru căi de acces şi rampe

Prezentare generală

nVent RAYCHEM oferă cablu de însoţire electrică pentru topirea zăpezii în cazul

 • Rampelor şi căilor de acces
 • Drumurilor
 • Potecilor şi scărilor
 • Aplicaţiilor de încălzire a suprafeţelor

Formarea de gheaţă poate duce la accidente. RAYCHEM are soluţia inteligentă pentru topirea zăpezii şi îndepărtarea gheţii în condiţii sigure şi de eficienţă.

Sistemele de topirea zăpezii sunt construite robust, pentru a rezista la condiţii de montaj dificile, incluzând ciment, nisip şi chiar asfalt fierbinte turnat.

Soluţii complete de sisteme de încălzire a suprafeţelor

RAYCHEM are sisteme de îndepărtare a zăpezii pentru a face faţă tuturor cerinţelor. Sistemele sunt furnizare ca o soluţie completă ce include

 • cabluri şi preşuri pentru încălzire
 • componente
 • unităţi de control avansat al eficienţei energetice
 • panouri de control integrate.

guttersystem.jpg

Avantaje
Trei motive întemeiate pentru a alege un sistem electric nVent RAYCHEM pentru topirea zăpezii
1. Economie de energie de până la 80%

Compatibilitate cu unitatea de control "inteligentă" RAYCHEM VIA-DU-20, pentru economii de energie de până la 80% în comparaţie cu unităţile de control termostatice standard. Cum funcţionează?

Unitatea de control include un modul senzor combinat, care măsoară temperatura la sol, umezeala la sol şi temperatura ambientală. Funcţionând împreună, aceşti senzori activează încălzirea suprafeţei numai în momentul în care există condiţii de gheaţă şi zăpadă. Sistemele convenţionale încep să funcţioneze în momentul în care temperatura scade sub un punct setat. În schimb, unitatea de control VIA-DU-20 rămâne oprită până la apariţia gheţii sau zăpezii, reducând astfel utilizarea de energie şi costul de exploatare a sistemului de topire a zăpezii.

2. Robust şi fiabil

Sistemele RAYCHEM de încălzire a suprafeţelor sunt construite pentru a face faţă condiţiilor de montaj solicitante şi a asigura topirea sigură a zăpezii şi a gheţii de-a lungul suprafeţei instalate. Cablul pentru însoţitorii electrici ai sistemului este disponibil ca produs gata terminat ce se poate tăia la lungime, pe şantier, fiind disponibil de asemenea cu livrare la fabrică, ca unităţi preterminate, pentru a avea linişte.

3.  Design şi montaj flexibil

Sistemele RAYCHEM au un design şi un montaj flexibil:

 • Design uşor pentru zone încălzite complexe: rampe sau căi de acces cu forme neregulate
 • Selecţie simplă pentru a corespunde profilului propus al rampei/solului. Indiferent dacă este vorba de un amestec nisip/ciment sau direct sub asfalt
 • Formate de montaj rapid, pentru a reduce timpul de montaj pe şantier
Eficienţă energetică

Unitatea de control “inteligent” VIA-DU-20 poate economisi până la 80% din energie comparativ cu unităţile de control standard. Unitatea de control inteligent include un senzor combinat de umezeală şi temperatură, precum şi un senzor de temperatură ambientă, care funcţionează împreună pentru a activa încălzirea rampei numai atunci când există condiţii de gheaţă şi zăpadă. Unitatea VIA-DU-20 reduce costul de funcţionare a sistemului de topire a zăpezii datorită operaţiei combinate de detecţie. Acolo unde sistemele convenţionale utilizează un punct setat de temperatură, unitatea de control VIA-DU-20 rămâne oprită până când gheaţa sau zăpada sunt prezente pe suprafaţă.

Sistemele nVent RAYCHEM de topire a zăpezii sunt disponibile în următoarele tehnologii distincte:

Self-Regulating

Cablurile pentru încălzire flexible EM2-XR utilizează tehnologia cu autoreglare, ceea ce permite efectuarea terminaţiilor şi conexiunilor pe şantier. Aceste cabluri pot fi de asemenea dispuse restrâns - de exemplu în jurul obstacolelor - fără riscul de supraîncălzire.

Sistemele EM-MI robuste se bazează pe tehnologia cu izolaţie minerală (MI). Aceste cabluri pot rezista cu uşurinţă la temperaturile ridicate ale asfaltului turnat.

MI-Cable

Provocări principale

Scottish Widows este un proiect al High Profile New Build Investment Bank Project construit la Exchange Place în Edinburgh, Scoţia, Marea Britanie. Printre clienţi, Scottish Widows Management, K J Tait Consulting Engineers, Edinburgh şi Heating & Detection Solutions (HDS), Fife (Trace Heating Specialist). Cerinţa a fost pentru o soluţie de încălzire a solului eficientă energetic, uşor de instalat şi cu costuri reduse, pentru a preveni acumularea de zăpadă şi gheaţă pe rampe din beton armat.

Provocarea principală întâmpinată de consultanţi, K J Tait, a fost de a identifica o soluţie optimă cu eficientă a costurilor şi a energiei, pentru a evita formarea de zăpadă şi gheaţă pe rampele incluse în proiect. De asemenea, ei căutau un sistem robust cu montare flexibilă în condiţii dificile de şantier. O altă preocupare a consultanţilor a fost aceea că sistemul trebuia să fie compatibil BMS.

Soluţia

Am prezentat consultanţilor sistemele noastre de încălzire a rampelor EM2-XR cu autoreglare, ca soluţie la problema lor. Eficienţa energetică a aplicaţiei s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor lor pentru specificaţiile produsului, precum şi sistemul nostru de control, care este compatibil BMS. Timpul a fost un alt factor important al proiectului, cu 4 luni de la proiectare la punerea în funcţiune finală a acestuia.

Produse

Cablu EM2-XR: 546 m

Controler VIA-DU-20: 1

Avantaje

Consultanţii au fost convinşi de eficienţa EM2-XR şi au fost de asemenea bucuroşi să continue şi din alte motive, cum ar fi compatibilitatea BMS, uşurinţa design-ului şi economiile totale de costuri de montaj şi exploatare a sistemului. Am lucrat cu ei şi le-am oferit toată asistenţa necesară pentru utilizarea sistemului de însoţitori electrici. Ei au însărcinat HDS să instaleze sistemul, care a fost furnizat de partenerul nostru en-gros, Edmundson Electrical Ltd din Kirkcaldy. Proiectul a fost o îmbinare reuşită, prin includerea în proiect a 546 ms de EM2-XR şi 1 bucată de VIA-DU-20.

Produse înrudite

Connection and Protection