Sisteme pentru topirea zăpezii pe acoperişuri si jgheaburi

Sistemele nVent RAYCHEM pentru topirea zăpezii menţin curgerea apei în jgheaburi şi conducte de evacuare. De ce aveţi nevoie de un sistem pentru topirea zăpezii?

 • Topirea şi reîngheţarea zăpezii poate deteriora acoperişurile şi jgheaburile.
 • Ţurţurii grei pot cădea şi cauza leziuni.
 • Apa staţionară se poate infiltra prin pereţii interiori în mobilier.

Roof-Commercial.jpg Sistemele RAYCHEM cu autoreglare pentru topirea zăpezii dezgheaţă zăpada şi gheaţa, oferind o cale de scurgere în siguranţă a apei topite de pe acoperiş, de-a lungul jgheaburilor şi prin conducta de evacuare.

Sistemele RAYCHEM sunt potrivite şi necesare pentru toate tipurile de clădiri, din domeniul comercial şi rezidenţial, public şi istoric.

Sistemul poate fi utilizat pentru:

 • jgheaburi
 • conducte de evacuare
 • margini critice ale acoperişurilor
 • sisteme de scurgere cu sifon pe acoperişuri plate.
Cum funcţionează sistemul de topire a zăpezii?
 1. Senzorii detectează atât temperatura scăzută cât şi umezeala,
 2. Unitatea de control porneşte sistemul.
 3. Cablul pentru încălzire cu autoreglare începe topirea zăpezii şi creează o cale de scurgere pe acoperiş sau în jgheab. Apoi asigură curgerea continuă a apei în sistemul de evacuare şi evită depunerea de gheaţă sau zăpază, sau formarea de ţurţuri.
 4. În momentul în care temperatura aerului creşte peste punctul setat sau umezeala este mai mică decât acel punct setat, sistemul se opreşte.

guttersystem.jpg

Patru motive pentru a alege un sistem nVent RAYCHEM

1. Cablurile pentru încălzire cu autoreglare inteligente economisesc energie

Cablurile convenţionale oferă o putere constantă, indiferent de temperatură. Cablul pentru încălzire măreşte automat puterea calorică în apă îngheţată şi reduce puterea calorică la aer uscat.

2. Simplu şi practic de montat

Cablul RAYCHEM cu autoreglare pentru dejivrarea acoperişurilor are un înveliş exterior din poliolefin modificat, rezistent la raze ultraviolete, care asigură o durată de viaţă lungă, chiar în cazul expunerii la toate tipurile de vreme. De asemenea, o bandă pentru încălzirea acoperişurilor este disponibilă pentru dejivrarea acoperişurilor. Cablul şi banda pot fi tăiate la lungime şi distanţate apropiat în jgheaburi fără riscul de supraîncălzire sau ardere.

3. Reduce timpul de montaj datorită sistemelor de conectare rapidă

Producerea de energie sau a conexiunilor în T este uşoară. Sistemul de conectare RayClic reduce timpul de montaj cu până la 80% - tot ce trebuie făcut constă în introducerea cablului izolat în modul şi strângerea a două şuruburi.

4. Exploatare economică

Sistemele RAYCHEM pornesc numai atunci când senzorii unităţii de control EMDR-10 detectează temperatură redusă şi umezeală, reducând utilizarea de energie şi costurile. Unde nu există umezeală, nu există nici zăpadă. Cablul pentru încălzire este dezactivat atunci când temperatura aerului este foarte redusă (nu există topire) sau atunci când aceasta creşte peste o valoare setată, sau când nu există umezeală.

Cum funcţionează sistemul?
 1. Senzorii detectează atât temperatura scăzută cât şi umezeala
 2. Unitatea de control porneşte sistemul
 3. Cablul pentru încălzire începe topirea zăpezii, prin crearea unei căi de scurgere pe acoperiş sau în jgheab. Acesta asigură curgerea continuă a apei în sistemul de evacuare şi previne depunerea de gheaţă sau zăpază, sau formarea de ţurţuri.
 4. În momentul în care temperatura aerului creşte peste punctul setat sau umezeala este mai mică decât acel punct setat, sistemul se opreşte.

Self-Regulating


Cum economisesc energie cablurile pentru încălzire cu autoreglare?

În timp ce un cablu convenţional oferă o putere de ieşire constantă, cablul pentru încălzire cu autoreglare îşi măreşte automat puterea calorică în apă îngheţată şi o reduce la aer uscat.


nVent RAYCHEM lansează senzorul combinat de temperatură şi umezeală

Provocări principale

În vara lui 1986, 300m de cablu pentru topirea zăpezii jgheaburilor a fost instalat la CKW Ruopigen (Elveţia). Pe lângă asigurarea topirii zăpezii pe acoperiş, obiectivul clientului a fost să determine cu precizie costul sistemului.

Soluţie

Instalaţia a fost împărţită în două sisteme, fiecare cu o metodă de control diferită. Un sistem exploatat numai cu detectarea temperaturii; celălalt cu detectarea temperaturii şi umezelii. Temperaturile şi consumul de energie au fost măsurate pe durata a patru luni.

Produse

Cablu GM-2X pentru topirea zăpezii

Avantaje

Consumul de electricitate a scăzut cu 78% atunci când sistemul a fost exploatat prin utilizarea detectării temperaturii şi umezelii, comparativ cu detectarea numai a temperaturii.

Produse înrudite

Connection and Protection