Protecţia la îngheţ a conductelor

Protecţia la îngheţ a conductelor Sistem de însoţitori electrici

Sistemul de cabluri pentru încălzire nVent RAYCHEM pentru protecţia la îngheţ a conductelor previne îngheţarea acestora. Condiţiile atmosferice cu îngheţ pot duce la spargerea conductelor, cauzând daune reţelei de conducte şi bunurilor datorită scurgerilor de apă. Sistemele RAYCHEM cu autoreglare pentru protecţie la îngheţ au rolul de a preveni acest pericol pe timp de iarnă. Frost-Protection-For-Pipes.jpg

În condiţii de vreme foarte rece, numai izolaţia termică singură nu poate proteja complet conductele împotriva îngheţului. Vremea rea poate duce de asemenea la înfundarea liniilor de carburant. Sistemele RAYCHEM de protecţie la îngheţ protejează conducte de apă, tubulaturi principale de incendiu, sisteme de stropire şi linii de carburant împotiva îngheţului în condiţii de iarnă severă.

Cablurile RAYCHEM cu autoreglare asigură:

- Rămânerea intactă a sistemului de conducte chiar şi în cazul temperaturilor extrem de reci.
- Utilizarea optimă de energie, datorită tehnologiei cu cabluri cu autoreglare. hyperlink la pagina cu explicaţii despre cabluri cu autoreglare.>
- Control inteligent al sistemului de protecţie cu controlere de temperatură inovatoare.
- Dispozitive de conectare robuste, durabile, fie RayClic, fie conectori termocontractili de calitare ridicată.

guttersystem.jpg

Sisteme nVent RAYCHEM de protecţie la îngheţ a conductelor

Motive pentru utilizarea sistemelor RAYCHEM de protecţie la îngheţ

Design simplu şi o varietate de formate pentru a se potrivi cerinţelor aplicaţiei

Proiectarea sistemelor de protecţie la îngheţ a conductelor este simplă cu ajutorul instrumentului uşor de utilizat TraceCalc.Net Construction. Acesta oferă o listă de materiale, proiectul electric şi al produselor. De asemenea, există o gamă largă de soluţii pentru montaj:

- Soluţiile FlexiClic modulare cu autoreglare combină unităţi modulare de cabluri pentru încălzire RAYCHEM cu lungimi variabile cu unităţi izolatoare şi de control inteligent

- Seturi de cabluri FrostGuard pre-terminate, cu element de conectare şi cablu cu conector rece

- Cablu cu autoreglare WinterGard / FS pe rolă, pentru posibilitate de tăiere la lungime pe şantier

- Dispozitive de conectare RayClic

Reducerea utilizării de energie necesară funcţionării cu până la 80%

Cablurile pentru încălzire cu autoreglare îşi ajustează puterea de ieşire ca răspuns la temperaturile de mediu. Combinate cu o unitate de control RAYSTAT-ECO-10, cablurile pentru încălzire RAYCHEM cu autoreglare formează un sistem de protecţie la îngheţ eficient din punct de vedere energetic. Unitatea de control RAYSTAT-ECO utilizează tehnologia de control proporţional al detecţiei condiţiilor de mediu Proportional Ambient Sensing Control (PASC) pentru a calcula cerinţele optime de căldură ale sistemului.

Calculaţi cât de multă energie puteţi economisi prin utilizarea unităţii de control potrivite şi cât de repede vă recuperaţi investiţia cu ajutorul calculatorului pentru consumul de energie.

Tăiere la faţa locului – tăierea timpului de montaj

Cablurile pentru încălzire RAYCHEM cu autoreglare pot fi tăiate la lungime pe şantier. Iar sistemul de conectare RayClic taie până la 80% din timpul de montaj: tot ce trebuie făcut constă în introducerea cablului izolat în modul şi strângerea a două şuruburi.

Tehnologie cu cabluri pentru încălzire autoreglabile

La baza fiecărui cablu pentru încălzire nVent RAYCHEM stă un miez inteligent cu autoreglare. Cablurile RAYCHEM pot fi suprapuse la supape, robineţi sau capetele sistemelor de stropire, fără niciun risc de supraîncălzire. În plus, economii majore de costuri pot fi efectuate cu ajutorul controlerului inteligent:

Self-Regulating

Proportional Ambient Sensing Control (PASC)

Controlul proporţional al detecţiei condiţiilor de mediu (PASC) este un algoritm complex, construit pentru a furniza ciclul de funcţionare optim al controlerului pe baza temperaturii mediului ambient şi modificării temperaturii.

  • Acolo unde un termostat simplu de detectare a condiţiilor de mediu alimentează un sistem de cablu pentru încălzire cu 100% după atingerea temperaturii punctului setat (de obicei +5°C), algoritmul PASC evaluează temperatura ambientă şi viteza de modificare a temperaturii, pentru a evalua ciclul de funcţionare optim, eficient din punct de vedere energetic.

Rezultatul este că acolo unde un senzor ambient de tipul on/off este alimentat 100% din timp sub temperatura punctului setat, un dispozitiv de control activat PASC necesită alimentare numai o fracţiune din timp, ceea ce are ca rezultat economii suplimentare însemnate, simultan cu asigurarea protecţiei la îngheţ.

Protecţia la îngheţ a conductelor Studii de caz

Provocări principale

Dezvoltarea unui stadion de fotbal complet nou la standardele ligii profesioniste, cu 60.000 de locuri, în partea de nord a Londrei, pentru FC Arsenal. Dezvoltatorii stadionului au solicitat un sistem de protecţie la îngheţ eficient din punct de vedere energetic pentru alimentările cu apă rece expuse, unităţile de catering şi stingătoarele de incendiu. Proiectele de dezvoltare la cel mai înalt nivel au necesitat cele mai bune soluţii, în special în cazul asistenţei pentru serviciile de construcţie. Provocarea a constat în colaborarea cu consultanţii în domeniul mecanic şi electric Buro Happold pentru proiectarea unui sistem fiabil care să corespundă unui stadion atât de prestigios şi de asemenea uşor de instalat datorită distanţelor mari implicate, în special în ceea ce priveşte protecţia la îngheţ. Ni s-a cerut să venim cu o soluţie care să permită economii considerabile de energie pentru întregul proiect, pe care cablurile cu autoreglare nVent RAYCHEM le-a îndeplinit cu brio.

Soluţie

Consultanţii şi proprietarii au trebuit să se asigure că obţin un sistem de protecţie la îngheţ a conductelor sigur, precum şi evitarea problemelor pe viitor, în special în zilele cu meciuri, ceea ce ar putea avea rezultate dezastruoase! Cu ajutorul conexiunilor RayClic s-a obţinut o conectare sigură, securizată, precum şi o instalare rapidă cu ajutorul tehnologiei termocontractile. Controlerele RAYSTAT-ECO-10 le-au permis să comute pe cablurile pentru încălzire numai în situaţii absolut necesare, pentru a face economii semnificative de energie.

Produse

Cabluri pentru încălzire cu protecţie la îngheţ FS-A/B/C-2X: 5,5 KM

Unităţi de control RAYSTAT-ECO-10: 10

Avantaje

Datorită algoritmului Proportional Ambient Sensing Control (PASC) (Control proporţional al detecţiei condiţiilor de mediu) al controlerului RAYSTAT-ECO-10, sistemul de protecţie la îngheţ a conductelor beneficiază de economii de energie de peste 50% comparativ cu opţiunile de control standard al temperaturii ambientale.

Produse înrudite

Connection and Protection