Menţinerea temperaturii apei calde

Sistemele nVent RAYCHEM de menţinere a temperaturii apei calde reprezintă un mod confortabil şi inteligent de a furniza rapid apă caldă la robinet.

De ce să instalaţi un sistem de menţinere a temperaturii apei calde? Hot-Water-Temperature-Maintenance

 • Reţelele de conducte lungi şi complexe sunt ineficiente din punct de vedere energetic
 • Aşteptarea până ce apa de la robinet ajunge la nivelul dorit de temperatură poate duce la irosirea unor cantităţi mari de apă potabilă valoroasă
 • Prevenirea Legionella şi decontaminarea în sistemele cu conducte lungi şi ramificate sunt mult mai dificil de executat

Acestea sunt probleme des întâlnite în clădiri de genul

 • hoteluri
 • clădiri pentru îngrijirea sănătăţii şi spitale
 • clădiri de birouri
 • săli de sport
 • şcoli
 • închisori
 • blocuri cu apartamente

Sistemul constă din cabluri cu autoreglare RAYCHEM şi unitatea de control HWAT-ECO:

 • Proiectat pentru aplicare directă pe conducte de apă caldă, sistemul RAYCHEM nu necesită conducte de retur, supape sau pompe
 • Cablul pentru încălzire cu autoreglare este poziţionat pe conductă şi compensează orice pierdere de temperatură a apei calde şi menţine temperatura dorită de-a lungul conductei
 • Construcţia paralelă a circuitului cablului pentru încălzire permite flexibilitatea proiectării şi montării
 • Unitatea de control gestionează consumul de putere al sistemului în mod eficient, pentru a economisi energie

hwatsystem.jpg

Motive pentru instalarea unui sistem nVent RAYCHEM

1. Un singur sistem de conducte pentru design uşor şi montare rapidă
Cablul pentru încălzire RAYCHEM HWAT se fixează simplu pe conducta de alimentare - nu este nevoie de conductă de retur, supape sau pompe, sau de lucrări complexe de design şi echilibrare specifice sistemelor cu retur.

Aceasta are ca rezultat:

 • Cost de instalare mai redus
 • Întreţinere mai redusă a sistemului de conducte.
 • Montarea cablului pentru încălzire flexibil de-a lungul întregii reţele de conducte datorită unui sistem de conectare Rayclic inteligent.

2. Până la 50% economie de energie faţă de sistemul cu recirculare tradiţional
Unitatea de control HWAT-ECO reduce costul de funcţionare a sistemului de menţinere a apei calde. Echipamentul tradiţional de control şi cronometrele pot economisi până la 30% în comparaţie cu un sistem necontrolat. Implementarea unui sistem controlat HWAT-ECO economiseşte până la 50% din energie.

HWAT-ECO este o unitate inteligentă de control care limitează puterea calorică a cablurilor pentru încălzire cu autoreglare în conformitate cu cerinţele specifice ale sistemului de apă caldă. Acesta combină funcţiile de timp ale ceasului cu termostatul boilerului, pentru a asigura utilizarea în întregime a sistemului pentru menţinerea temperaturii. Astfel se evită producerea de căldură în exces şi se reduce la minim consumul de energie.

O operaţie de adaptare a unui sistem existent de apă caldă cu însoţitori electrici la unitatea de control HWAT-ECO are ca rezultat o perioadă scurtă de recuperare a investiţiei.

Consumul de energie
Vedeţi cât de multă energie poate fi economisită prin utilizarea unităţii de control corespunzătoare şi cât de repede vă recuperaţi investiţia făcută.

Comparaţie a consumului de energie

Sistemele nVent RAYCHEM cu autoreglare oferă cea mai flexibilă abordare pentru proiectarea de însoţitori electrici. Cablurile pot fi tăiate la lungime pe şantier, pentru cele mai complexe instalaţii. Aplicaţiile tipice includ lungimi ale liniilor de până la 250 m şi menţinerea temperaturilor de până la 150°C. Construcţia cablului paralel permite la nevoie instalări ale ramificaţiilor.

Caracteristicile sistemului includ:

 • Niveluri selectabile de temperatură: Temperatură de menţinere sau economică
 • Programe cu prevenirea termică a Legionella
 • Compatibilitate cu BMS
 • Unităţile de control pot fi legate în reţea, pentru programare rapidă
 • Nouă programe specifice pentru clădiri
 • Releu de alarmare pentru monitorizare de la distanţă

Prevenirea termică a Legionella

Ca rezultat al unui singur sistem de conducte pentru apă caldă, cu mai puţine conducte, al pierderii mai reduse de apă şi de căldură, pericolul oricăror probleme bacteriologice este semnificativ redus.

 • Reţea de conducte mai scurtă a întregului sistem de menţinere a temperaturii apei calde: (´lungime pe jumătate a conductelor´, deci fără conducte de retur)
 • Temperatură ridicată garantată (>55°C) prin sistem, pe întreaga sa lungime şi fără zone neîncălzite
 • Zonă de amestecare mică în rezervorul de stocare (fără retur în rezervorul de stocare)
 • Menţinerea temperaturii este posibilă până la punctul de scurgere
 • Reînnoirea apei în reţeaua de conducte: volumul conductei este reînnoit 100% la fiecare scurgere

Decontaminarea este terminată prin creşterea temperaturii apei. Utilizarea cablului pentru încălzire HWAT-R cu controlerul HWAT-ECO oferă avantajul selectării unei temperaturi dorite şi creşterea temperaturii în timp pentru prevenirea Legionella. Ca atare, controlerul HWAT-ECO poate fi programat pentru un ciclu de prevenire a Legionella.

Descărcarea documentului de aplicaţie pentru Legionella (pdf 107 KB)

nVent Thermal Management instalează soluţii de încălzire la clădirea Rolex din Londra
Provocări principale

nVent Thermal Management a fost solicitată pentru instalarea câtorva din soluţiile sale de încălzire la noua clădire Rolex din Londra, Anglia. Rolex dorea să îşi modifice sistemul său de încălzire în unul mai simplu, cu costuri mai mici şi o singură conductă, care să necesite mai puţină întreţinere.

Soluţie

nVent Thermal Management a asigurat servicii de furnizare a apei calde prin utilizarea sistemului de menţinere a temperaturii apei calde cu o singură conductă nVent RAYCHEM HWAT.

Produse

nVent Thermal Management a instalat mai mult de 400 metri de cablu pentru a furniza apă caldă până la punctul de utilizare, 600 metri de cabluri de protecţie la îngheţ a conductelor WinterGard, şi dispozitive de conectare RayClic pentru a proteja împotriva îngheţului liniile de alimentare cu apă răcită.

În plus, vizitatorii sunt întâmpinaţi acum de o pardoseală cu dale frumoasă, cu căldura ambientală specifică sistemelor RAYCHEM de încălzire în pardoseală, prin instalarea a aproape 50 de metri pătraţi de T2QuickNet.

Avantaje

Reducerea sistemului de conducte a lăsat mai mult spaţiu pentru conducta singulară şi izolaţie, astfel încât s-a putut utiliza o izolaţie mai groasă a sistemului, pentru a mări eficienţa acestuia. Economia totală de energie estimată pentru acest proiect va fi de aproximativ 50-60 de procente. Chiar şi în condiţii de creştere a costului electricităţii, economiile reale ale clientului sunt estimate a fi în intervalul 5-15 procente.

De proiectarea, furnizarea şi instalarea sistemelor RAYCHEM s-a ocupat Jointing Technologies, un distribuitor al nVent Thermal Management cu sediul în sud estul Angliei. Proiectul a fost finalizat în octombrie 2010.

Produse înrudite

Connection and Protection